koolaknut.se

läs mer här

3PL som stöttning för företag

Lagerhållning, distribution, kundtjänst med mera, ingår i de arbetsuppgifter som kan variera väldigt mycket från dag till dag. Även om personal på de platserna kan utföra andra arbetsuppgifter vid ledig tid så blir det ändå ofta mycket svinn tidsmässigt. Det vill säga att man håller personal som inte alltid är i full drift under sina betalda timmar.

Det är en av anledningarna till att man ibland väljer att anlita ett företag som arbetar med 3PL. På det sätter får man kvalificerad hjälp som dessutom endast kan debiteras för utfört arbete. Avtalet är också i regel betydligt lättare att kunna förändra än om man har fastanställd personal. Så fördelarna är många.

 

Under en begränsad tid

Men det kan också vara så att man snabbt får ett uppsving då man startar ett nytt företag. Det kan vara nog att bara försöka hitta rutiner för produktionen och kundgruppen. Att dessutom sätta sig in i alla delar som handlar om logistik kan bli övermäktigt. Då kan det vara klokt att under en begränsad tid använda sig av 3PL hos exempelvis https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl.

På det sättet kan man lita på att alla steg sköts på ett professionellt sätt. Under tiden kan man i lugn och ro låta företaget komma in i dagliga rutiner. Slutligen kan man eventuellt ta över samtliga eller delar av alla tjänster själv.

 

 

Produktion till leverans

Från produktion till leverans är det många delar som ska fyllas. Men även för att utföra en produktion behövs det material och annat som säkerställer produktens färdigställande. I vissa fall kanske man ha som affärsidé att köpa in och distribuera varor istället för att själv producera dem. Vilket typ av företag man än har så kan man alltid dra nytta av en logistikpartner. Många har ett flertal tjänster som man kan välja bland, ungefär som en meny.