Inriktning på bloggen

20 februari 2020
william eriksson
Inriktning på bloggen

När man var liten skrev man hemliga saker i sin dagbok. Den tiden är förbi. Idag har varenda unge bloggar där de skriver om sina liv. Att ha en blogg är det många som har, en del lite mindre men många har verkligen lyckats nischa sig inom ett specifikt område och har flera hundratusen följare som läser bloggen. De som lyckas är ofta dem som har ett visst ämne de skriver om, mat eller barn till exempel. Men det finns många som bara skriver om sitt liv. 

 

Vad vill man förmedla?

Vad vill man få ut av en blogg? Vill man bara skriva för sin egen skull eller vill man skriva för att påverka andra? Saker att verkligen fundera över innan man skaffar sig en blogg där hela världen kommer att kunna läsa ens ord och innersta tankar. Man kan göra sig ett namn inom bloggvärlden, för ja det finns faktiskt någonting som heter så, bloggvärlden. En del tjänar så stora summor pengar att de helt enkelt kan leva på att bara skriva blogginlägg. Men det är inte så bara, det kräver mer än vad många tror. 

 

 

Det krävs mer än man tror

Många tror att om man är bloggare, att det automatiskt innebär att man lever ett slappt liv. Visst, det är säkerligen fullständigt annorlunda mot ett sju till fem-jobb där man tillbringar dagarna och byter sin tid mot pengar. Som bloggare får man sponsring genom företag, vilket innebär en del gratisprodukter i utbyte mot reklam, till exempel. Företag vill annonsera på ens blogg för att synas och betalar därmed den person som har bloggen för det. Det krävs mer än många tror att driva en blogg, hårt arbete och en hängivenhet ligger till grund för en bra blogg. Kika hos exempelvis www.pttyp.se eller https://pttpy.se/ för att se ett exempel.

Fler nyheter