Anlita jurist i Göteborg

20 juli 2021
jonas olsson

Det finns stunder i livet då man behöver hjälp av en jurist eller advokat. Det kan exempelvis vara vid en skilsmässa eller vårdnadstvist, eller om man är misstänkt för ett brott. Advokater kan även hjälpa till med att upprätta olika typer av avtal som exempelvis äktenskapsförord, testamente och samboavtal. Men även ansöka om arbetstillstånd, uppehållstillstånd eller asyl, för de som kommer från länder utanför EU och EES. 

Juridik är ett komplext ämne och innefattar många olika saker. När man anlitar en advokat gäller det därför att välja någon som är specialiserad på det rättsområde eller den typ av juridik som man behöver hjälp med. Är man exempelvis misstänkt för en misshandel eller stöld ska man anlita en brottmålsadvokat. Eller om man vill ansöka om ett arbetstillstånd eller uppehållstillstånd ska advokaten vara specialiserad på migrationsrätt etc.

 

 

Vad kostar det att anlita en advokat?

Enklaste sättet att hitta rätt typ av advokat eller jurist i Göteborg, är att gå in på de olika advokatbyråernas hemsidor. Där kan man hitta information om deras advokater och vilka rättsområden de arbetar inom. Ibland kan det vara en fördel att vända sig till en advokatbyrå med lite bredare kompetens, där advokater inom många olika rättsområden arbetar och är verksamma. Detta eftersom ärenden ibland innefattar flera rättsområden som går in i varandra. 

Att kontakta en advokat kostar ingenting. Vanligtvis tas den första kontakten per telefon och man får då beskriva det man behöver hjälp med. Om advokaten tackar ja till uppdraget bokar man in ett möte där man metodiskt går igenom uppdraget och gör upp en plan. En advokat tar betalt per timme och brukar i förväg kunna uppskatta tidsåtgången och priset. Ofta har man ett rättsskydd i sin hemförsäkring som man kan använda sig av. Ibland är man också berättigad en offentlig försvarare eller ett offentligt ombud. Då betalas advokatkostnaden av staten.

 

Fler nyheter