Brandtätning som får oss att sova tryggt om natten

30 april 2021
Mikael Barani

Även om man såklart kan gissa sig till hur vår värld kommer att se ut i slutet av detta decennium är det svårt att riktigt veta hur vår verklighet kommer att se ut då. Det händer nämligen så otroligt mycket omkring oss just nu och det ser inte ut som om att saker och ting håller på att bromsa in.

De tider vi lever i just nu, i skuggan av Covid-19, har också accelererat den trend som drog igång med internet: Att vi blir allt mer obundna av plats.

Trygg i nya tider

Detta för också med sig att allt som har att göra med distanshandel växer. Det handlar om leveranser av mat, varor och annat. Någonstans har man ju känt på sig att detta förr eller senare kommer att hända och som tur var fanns infrastrukturen där redan sedan tidigare.

Ett annat fenomen som får sig en skjuts i dessa tider är livet på landsbygden. Vi svenskar hade redan börjat röra oss ut, tillbaka, till livet utanför storstäderna. Nu, när stadens bekvämligheter blir allt mer tillgängliga för även dem som bor ute på landet lär denna tendens inte på något sätt stanna av.

Titta bara på logistikparken i Kjula, utanför Eskilstuna, som bara växer och växer med kunder som Amazon Web Services, Coop och många fler. Det gäller dock att komma ihåg att i dessa nya tider, då lagren blir allt fler och större, också ställer högre krav på säkerhet och brandtätning. För det behövs inte mycket för att en eld ska vara igång och det finns gott om exempel där små olyckor har lett till stora bränder.

Som tur är så utvecklas hela tiden tekniken framåt och företag som Sewatek innoverar hela tiden nya metoder för att hålla hem och byggnader säkra från eldens destruktiva spridning. Det är sådant som får en att sova gott om nätterna.

Fler nyheter