Certifierad målare i Göteborg

14 juni 2022
jonas olsson

editorial

Ny färg eller en ny tapet kan göra underverk i ett trist och tråkigt rum. Att renovera med färg behöver heller inte vara särskilt dyrt. Tack vare rot-avdraget har också de flesta idag råd att anlita en målare i göteborg. Men innan man kontaktar en målare kan det vara bra att fundera över vilken kulör man vill ha. Färg eller kulör är också en känsla. Exempelvis så har blåa kulörer en lugnande effekt och passar därför bra i ett sovrum.

Man kan också få ett rum att se större ut än det egentligen är genom att måla det ljust och vitt. Målar man det i stället i mörka färger får man motsatt effekt. Men det går också att skapa effekter genom att måla taket. Det kan vara bra att fundera över dessa saker när man väljer kulör och kanske även rådfråga den målare man anlitar. En professionell målare kan ofta komma med flera bra tips och är också kunnig i de senaste trenderna. 

 

målare göteborg

 

Ta in offerter från olika målare

De flesta målare i Göteborg åtar sig både små och stora måleriarbeten. Men det kan vara klokt att först ta in offerter från några olika målerifirmor och jämföra priser eftersom dessa kan variera en hel del. Hur mycket det kostar att anlita en professionell målare beror till stor del på arbetets omfattning. Ibland krävs det också lite mer underarbete. Det går exempelvis inte att måla på flera lager av tapeter. 

Ytan måste också vara slät och ren innan man kan måla på den. Annars fäster inte färgen eller tapeterna ordentligt och man måste snart renovera rummet igen. Men slarvar man med underarbetet blir slutresultatet inte heller lika snyggt. Innan man bestämmer sig för att anlita en specifik målare kan det därför vara bra att be om referenser och ringa upp dessa och ställa några  frågor.

Fler nyheter