Det går att få grovsoporna upphämtade hemma

16 februari 2022
Lily Hansen

editorial

Det är lätt hänt att förrådet svämmar över av grovsopor och saker som man har tänkt köra till återvinningen när man får tid. Ibland har man heller inte tillgång till egen bil och inväntar i stället rätt tillfälle att be familj och vänner om hjälp. Ofta är det byggsopor från senaste renoveringen som skyddspapp och gammal målarfärg som blivit över. Det kan också vara gamla möbler och kläder som man tröttnat på och inte längre använder. Eller trasig elektronik och annat som man inte kan slänga i de vanliga soporna. 

Idag finns det företag som erbjuder sig att hämta grovsopor mot en liten kostnad och ser till att de sorteras och återvinns på rätt sätt. Saker, möbler, kläder och annat som ännu är funktionella och går att använda skänks till någon välgörenhetsorganisation. Både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag kan boka hämtning av grovsopor.

 

hämtning av grovsopor

 

Få hjälp med att flytta och transportera enstaka möbler

Det finns några olika företag som arbetar med hämtning av grovsopor. Vissa av dem kan även hjälpa till med att hämta trädgårdsavfall och erbjuder även hjälp med andra transporter som exempelvis enstaka möbler som behöver flyttas. Men de kan även sköta hela flyttar med möbler och flyttkartonger för både privatpersoner och företag, samt tömning av dödsbon. 

Anlita ett företag som är seriösa med sitt miljöarbete

Vill man ha hjälp med någon transport eller med att  hämta upp grovsopor kan det vara bra att först be om ett kostnadsförslag och komma överens om ett pris. Men priserna kan också variera mellan olika företag och det kan därför löna sig att ta in flera kostnadsförslag.  Det är viktigt att man anlitar ett företag som verkligen tar miljöarbete på allvar och ser till att alla grovsopor sorteras och återvinns på rätt sätt. Annars är det inte särskilt stor idé att ta hjälp med återvinningen.

Fler nyheter