En begravningsbyrå som hjälper Malmöbor i sorgen

09 september 2020
Cecilia Olsson

Att planera en begravning är väldigt främmande för många människor. Mitt i en stor sorg ska beslut fattas och saker ordnas. Genom att anlita en professionell begravningsbyrå går det att få hjälp med alla måsten samtidigt som de kan stöd i en väldigt tuff tid.

Fundera på vad den avlidne hade önskat

Det som kan vara till stor hjälp vid planering av en begravning är om den avlidne haft några egna önskemål. Målet är i regel att skapa något som den döde hade uppskattat samtidigt som det blir en fint farväl för de efterlevande. Vissa människor väljer att skriva ner sina önskemål och annars kan det vara bra att tillsammans med andra närstående till den avlidna personen diskutera hur han eller hon kunde tänkas vilja ha det. 

Olika ceremonier beroende på tro

Det finns även olika begravningsceremonier beroende på den avlidnes tro, om han eller hon till exempel var medlem i Svenska Kyrkan så finns rätten till en kyrklig ceremoni där vaktmästare, präst, organist och lokal ingår. Det kan vara liknande om det handlar om en annan religiös tro och annars finns även möjlighet till borgerlig begravning. 

Dödsannonsen ger information och kan även hylla den döde

Det är också vanligt att sätta in en dödsannons i tidningen där det kan finnas med en vacker dikt eller vers samt information om när och var begravningen kommer att äga rum. Det kan även stå med om det önskas donationer till någon specifik hjälporganisation eller forskningsändamål. Begravningsbyrån kan visa förslag och det går även att förbereda sig genom att titta på andra dödsannonser i dagstidningarna. 

Anlita en trygg begravningsbyrå

För att känna sig trygg med dessa och även andra beslut i anslutning till ett dödsfall är det viktigt att vända sig till en bra begravningsbyrå. Davidshalls Begravningsbyrå i Malmö ger alltid ett personligt och varmt bemötande samt har stor erfarenhet av vad som behövs göras för att anordna ett fint farväl. 

Fler nyheter