En låssmed med behörighet

16 juni 2021
jonas olsson

Har nycklarna försvunnit? Något man helst vill undvika. Flera olika scenarier kan innebära att man behöver en låssmed. Det kan handla om ett trasigt lås, en borttappad nyckel eller ett inbrott

Att ha ett journummer i mobilen om något skulle hända är en bra idé. Då kan en låssmed snabbt vara på plats och hjälpa till. I många av ovanstående händelser kan det vara nödvändigt att byta lås. Något som låssmeden gärna hjälper till med. Det kan vara en bra idé att höra med fastighetsägaren vad som gäller vid dessa händelser.

Kopiering av nycklar

Skulle man vara i behov av flera nycklar till ett lås kan man få kopior gjorda. Vissa kan göras på alla ställen där nycklar görs. Har man däremot nycklar med högre säkerhetsklass måste man vända sig till en låssmed som har behörighetsavtal med låstillverkaren. 

Fastighetsägare

Det är inte bara när det uppstår nyckelproblematik som en låssmed är bra att ha. De tillhandahåller även en hel del andra tjänster. 

För den som äger en hyresfastighet finns det många smarta lösningar. Ett exempel är digital fastighetsbox. Där får de boende en bricka de kan öppna boxen med. Namnet står elektroniskt och är enkelt att ändra när en ny hyresgäst flyttar in. Skulle en bricka tappas bort kan den spärras och en ny nyckel kan ordnas direkt via en dator.

Porttelefon är en annan tjänst som kan beställas genom låssmeden. Detsamma gäller en wallpad, en touchskärm som används för allmänna utrymmen som tvättstuga eller samlingsrum. Genom att använda sin bricka kan de boende logga in för att komma in i lokalen eller för att enkelt och snabbt kunna boka tid.

En låssmed är så mycket mer än någon man ringer när nycklarna ligger kvar på jobbet. Med sina många smarta lösningar kan de göra livet enklare för både privatpersoner och företag.

Fler nyheter