koolaknut.se

läs mer här

Ett nytt hem åt kläderna

Ett nytt hem åt kläderna

Det är otroligt vad man har lyckats samla på sig saker genom åren. Allt möjligt som en gång i tiden betydde något för en, men som numera bara tar upp plats. Det svåra här i livet är egentligen inte att börja leva en mer minimal och sparsam livsstil, utan mer att göra upp med det gamla där man samlade på sig grejer.

För även om hemmet är rätt sparsmakat, och man köper färre grejer, så ligger det lådor med prylar uppe på vinden. Lite som ett dåligt samvete. Det är ungefär som att man har skinande rent i hemmet, men under en av mattorna har man en stor hög med undansopat damm som man aldrig fraktar bort.

Grejen är ju den att man också kan tjäna pengar på sig gamla grejer. Det borde ju fungera som inspiration till att rensa bort om något.
Ta till exempel Judits second hand på Hornsgatan i Stockholm.
Denna second hand- och vintagebutik är något av en institution som dessutom erbjuder 40 procent kommission på inlämnade kläder. Bara att ladda flyttkartongerna fulla med undangömda fina kläder och transportera dem dit.

Kläder är på något sätt det lättaste att rensa bort ur allt det man inte använder längre. Visst kan man ha minnen sammankopplade med dem, men prylar brukar ändå vara lite besvärligare. Det är lite så att man tänker att man kanske får användning för den där funktionen som grejen erbjuder, någon gång i livet. Även fast det inte har hänt under de senaste tio åren.

Minns något knep som man kunde använde när man rensa ur grejer. Man skulle fråga sig själv om prylen eller plagget gjorde en glad när man höll i det. Om svaret var ”nej” så var det bara att kasta direkt, utan att tveka.

Man får känslan av att denna metod snabbt skulle göra att det skulle bli rätt tomt i hemmet.