Få akuttandvård vid Odenplan

22 februari 2022
patrick pettersson

editorial

Om olyckan är framme och du biter av en tand, är det perfekt att det finns akuttandvård vid Odenplan så du kan få hjälp direkt. De flesta tandläkare har någon form av jour eller akutvård så att man slipper ha tandvärk hela helgen och måste vänta till måndag. Det kan vara en inflammation du har fått eller en lagning som inte fungerar.

Kontakta till exempel tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar så får du komma dit och få din tand åtgärdad. Det är hemskt att ha tandvärk, det blir man påmind om när det är dags. Akut tandvård är det som gäller och man kan inte vänta.

En inflammation kan undvikas

Det är inte alltid man kan förebygga tandvärk, men det finns stora chanser att slippa inflammation om man borstar tänderna noga och använder tandtråd. Det är när det finns matrester kvar som det bildas plack på tänderna. Mellan tanden och tandköttet vill man hålla så rent man kan, för att inte plack ska orsaka en inflammation. 

Det kan bildas tandfickor som man inte märker, och då får man inte heller rent där. Mellan tänderna kan det fastna matrester som man tror att man har borstat bort. Därför är regelbundna tandläkarbesök en viktig förutsättning för att man ska upptäcka kritiska ställen som behöver extra noggrann borstning.

 

Akuttandvård odenplan

 

Noggrann tandvård till vardags

Tandtråd och tandstickor är utmärkta hjälpmedel och man kan använda dem ofta, även om man tycker att det verkar onödigt. Ibland kan personliga problem eller sjukdom göra att man inte är så vaksam på sina tänder som man brukar vara. Är man lite deprimerad kanske man inte fäster så stor vikt vid att använda tandtråden.

Hur noga man än borstar kan olyckan vara framme och man skadar sina tänder genom fall eller stötar. Vad som än händer, tänk på att det finns akuttandvård vid Odenplan, så att du slipper ha tandvärk.

Fler nyheter