Fuktisolering kan vara nödvändigt

28 april 2021
william eriksson

Kalla och fuktiga väggar i källaren? Kanske rent av så pass att du börjar känna en misstänkt doft av mögel. Fuktisolering är lösningen för många husägare. Det allra bästa är att fuktsäkra innan du får problem.

Det finns många olika typer av fuktisolering. En vanlig metod är att passa på att fuktisolera i samband med dränering, framförallt är det är bra lösning för dig som har hus med källare eller gillestuga. När du fuktisolerar gör du också det i förebyggande syfte. Du får ett resultat som håller mycket länge och som klarar av rejäla påfrestningar. För det är inte ovanligt att fukt kan tränga in i källaren när det regnar.

Bra fuktisoleringssystem kan även skydda mot rötter som försöker ta sig in i källarväggen. Buskar och träd nära grunden kan lätt ställa till problem när de börjar trycka mot grunden. Eftersom det finns olika sorters Fuktisolering kan det vara bra att jämföra alternativ.

Många fördelar med fuktisolering

Förutom att du skyddar huset mot fukt som kan leda till stora problem kan du även få en varmare bostad. När fukten inte kan tränga in blir väggarna varmare. Du får också en torrare innemiljö och hälsosammare luft. En annan fördel med fuktisolering är att du kan skydda inomhusmiljön från farliga kemikalier i jorden, då det kan finnas kemikalier som påverkar inomhusluften. Låt gärna ett företag göra mätningar så du får rätt skydd.

Vissa typer av isolering kan du montera själv om du är lite händig. Samtidigt kan det vara bättre att låta ett specialiserat företag göra det. Då får du garantier på arbetet och kan reklamera om något blir fel. Det bästa är att fuktisolera innan fukt trängt in i huset, annars kan du i samband med att du installerar fuktskydd göra en fuktsanering. På så sätt riskerar du inte att stänga inne fukt.

Fler nyheter