Handskar som en modedetalj

19 maj 2021
Lily Hansen

Är du en person som fullkomligt älskar handskar? Du kanske använder dig av handskar som en accent eller som ett skydd mot väder och vind? För med rätt handske får du ett skydd som känns som en andra hud. Och du får även möjligheten att känna dig extra fin och uppklädd när du använder dig av vackra skinnhandskar. Kanske väljer du något som går i stil med din klädsel, eller så går du tvärtemot och skapar en läcker färgklick.

Ett tips är att samordna dina fotbeklädnader, din huvudbonad och dina handskar. Det ger en klädsel som ser mycket snygg och genomtänkt ut, vilken stil du än går på. Vill du ta det ytterligare ett steg så kan du även lägga till en väska i liknande färg och material, samt en scarf eller halsduk. Men undvik gärna att välja en hel outfit i samma färg. Det ser lätt platt ut och motverkar det genomtänkta och snygga temat som du tänkt dig.  

 

Material som passar tillfället

Om du hittar en välsorterad butik som säljer handskar så kommer du kanske att bli överväldigad. Där kan du hitta produkter som finns i alla möjliga färger, behandlingar och utformningar. Något för alla kunder och stunder, helt enkelt. 

Men hur väljer du då handskar efter tillfälle? Jo, det handlar inte enbart om vilken stil eller färg du ska välja. Det är även viktigt att du väljer rätt material för det du ska göra.

På en skidresa kan du behöva handskar som har ett foder och som har ett skinn som tål väta. Ska du däremot använda handskarna till en fest, så kan du unna dig ett par i ett material som är mer känsligt och delikat. Det kan även vara roligt att leka lite med handskar som en modedetalj, där du kan gå tvärtemot din övriga stil och göra en accent. 

Fler nyheter