koolaknut.se

läs mer här

Hängmattan, sinnebilden för avkoppling

Ser du framför dig en lummig trädgård, en hängmatta mellan två fruktträd, med en slumrande person i? En radio som spelar musik, en halmhatt på sniskan, en tidning på marken och ett glas hallonsaft inom räckhåll? För många är det den ultimata bilden av avkoppling. 

Hängmatta, semester, vila, återhämtning, en skön och avkopplande stund. Och hängmattor är populära att vila i, vackra att se på och praktiska att sätta upp nästan var som helst. Inomhus, utomhus, var du vill. En del hängmattor är rena inredningsdetaljen, andra är robusta hängmattor för övernattning i vildmarken. Slå till och köp hängmatta idag.

 

Vilken sorts hängmatta är din stil?

Det gäller att veta vilken stil man gillar bäst, eller hur den ska passa in i hemmet eller trädgården. Gillar du den romantiska stilen finns det hängmattor i vit eller färgad bomull med makramédekor på sidorna. Det finns också färgglada randiga mattor i starka färger som skapar en riktig färgklick. 

Vill man hellre ha en diskret hängmatta kan man välja en grön nätmodell i nylon, som smälter in i trädgården. Vill ni ligga två tillsammans finns det breda hängmattor med plats för par. Har du ont om plats kanske du väljer en hängstol istället.

 

 

Hur ska man sätta upp sin hängmatta?

Finns det en trädgård och träd med lagom avstånd, är det en given plats. Har man inte det finns det praktiska ställningar för hängmattan. Då kan man också flytta runt den där man vill ha den. Karbinhakar är också bra att ha, det gör det enkelt att sätta upp och ta ner hängmattan vid behov, om det börjar regna till exempel. 

Vill man hänga upp sin matta inomhus, kan man köpa till särskilda krokar som man fäster där det passar. Tänk på att fästena ska tåla en del, så kolla var du kan skruva så det håller. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *