koolaknut.se

läs mer här

Hitta din doft

Hitta din doft

En parfym är verkligen en personlig doft. Även om du till skillnad från din egen doft kan dela den med andra. När du använder samma parfym under en längre tid är det däremot inte konstigt om dina nära tillslut också kommer förknippa din parfym med dig. Men ibland tröttnar man helt enkelt på sin parfym. Och då kan det ta lite tid att hitta en ny favoritdoft. Något man kan titta på är vad den gamla parfymen innehöll för dofter och leta efter något liknande. Då får man något nytt samtidigt som det ändå inte blir en jättestor förändring.

 

 

Dam, herr eller unisex

 

Många tänker att det bara finns dam- eller herrparfymer. En damparfym är traditionellt sett ofta lite sötare och/eller blommigare. Medan en herrparfym kan ha lite tyngre toner. En unisexpafym däremot är ofta en mer neutral doft vilket gör att den benämns som unisex. Det kan faktiskt vara roligt att ha något som skiljer sig lite från det man normalt brukar använda. Så om man tröttnat lite på de klassiska dam- och herrparfymerna kan det vara en idé att börja titta på lite unisexparfymer och se om det är något man kanske kommer att tycka om.

 

Köp ett helt set med din doft

 

Många kända parfymmärken erbjuder även möjligheten att köpa ett helt set med just sin doft. Ett sådant set kan exempelvis innehålla både parfym och deodorant eller hudkräm. Så om du vill att din övriga hudvård ska följa samma tema som din parfym kan du köpa ett sådant set. Hos Sephora hittar du ett stort utbud parfymer så du kommer garanterat att kunna hitta din nya favorit där. Snart närmar sig dessutom julen. En parfym är ett bra presenttips för både honom och henne. Antingen ger du bort favoritparfymen eller så väljer du en doft du själv tycker om.