Investera i skog – en god idé

20 juni 2022
william eriksson

Ibland är det oerhört lätt att tröttna på folk. Särskilt i stan. Det vimlar av människor i mataffären, på tåget och det tycks vara köer till precis allting. Folk hostar och snorar, beter sig otrevligt och häpnadsväckande. Det är inte konstigt att man kan få nog och bara vill ta sig så långt bort från stan och från människor som det går att komma. Ut i skogen till exempel. Där man enbart har sällskap av träd, mossa, stenar och kanske en och annan mygga.

Alla borde från och till göra en sådan resa. Det är etablerat inom vetenskapen av forskare att det i allra högsta grad är oerhört nyttigt och hälsosamt att vistas i naturen. Det förebygger stress och ångest och ger dig möjlighet att andas frisk luft istället för avgaser. Man skulle kunna säga att det är att mentalt investera i skog. Som sagt, det kan rekommenderas i allra högsta grad. För alla människor.

 

skog

 

Mäktiga krafter

Så när du väl har läst klart den här texten vet du vad du ska göra. Stoppa ned mobilen, stäng av datorn och koppla bort skärmarna för ett tag. Omgärda dig av naturens mäktiga krafter. Men vänta gärna till dess att du läst till sista ordet av den här artikeln. Det är bara normalt hyfs att läsa färdigt det som någon tagit sig tid till att skriva. Skogen ska ingenstans – den kommer att stå kvar även efter att du är färdig med sista stycket.

Var inte rädd för att skita ned dig i skogen. Ta med en picknick. Mat smakar alltid mycket bättre när den förtärs utomhus i naturen. Du kommer alldeles snart att må mycket bättre och komma hem som en helt ny människa. Du kommer att ha samlat energi till att klara av en ny vecka med alla de där irriterande människorna i stan. Ge dig ut nu.

Fler nyheter