Klockbutiken med Stockholms bästa märkesur

15 maj 2021
Lily Hansen

Vad är tid? Tid är något mätbart, det kan också bli en ganska filosofisk fråga. Frågar man Wikipedia så är tid en grundläggande dimension som gör att vi kan beskriva sekvenser av händelseförlopp. Det finns också många uttryck som begreppet tid innefattar. ”Tiden går fort när man har roligt” är ett talesätt, eller att någon är ”så tråkig så klockorna stannar”. 

 

Mobilen är en tidstjuv

Vad man än tycker om begreppet tid så är svenskarna kända för att vara ett punktligt folk som har koll på tiden. Här råder det ingen ”mañana mañana”, utan på sin höjd är en akademisk kvart försvarbart, på gott och ont. Många är de som inser att mobilerna stjäl deras tid och uppmärksamhet. Man tar upp mobilen för att kolla vad klockan är och vips har man fångat tre Pokémon, kollat aktiekurserna och svarat på alla mail. 

Istället för att bara ta en sekund och kolla tiden har det gått en kvart, eller mer. Det är inte konstigt att armbandsur har fått ett nytt uppsving igen. Att ha ett armbandsur har aldrig varit omodernt, numera upptäcker många yngre fördelarna mer och mer. En mobil behöver laddas ganska ofta och det är trots allt inte alltid man har den på sig.

 

 

Klassiska armbandsur vinner i längden

Ett bra tips är att leta efter tidlösa och eleganta klockor. Det finns en underbar klockbutik i Stockholm där man även kan shoppa online på https://www.klockbutikistockholm.se/. Ibland måste man prova en klocka för att se så den passar den arm som ska bära den. En annan fördel är att man känner att klockan inte känns för tung för armen. 

Vilket märke man än väljer ska man välja en klocka som man trivs med hellre än ett märke som är inne. Många armbandsur är klassiker som alltid passar in oavsett modenycker och bärarens ålder. 

Fler nyheter