Kunnig plåtbearbetning i Stockholm

02 maj 2022
patrick pettersson

editorial

Det finns många arbeten och hobbyer som kräver en massa tålamod och kunskap. Faktiskt börjar de flesta hantverk bli alltmer populära. Det är många i dag som syr, stickar, bushcraftar eller till och med har blivit hemmasnickare. Men bland alla olika hantverk finns det en färdighet som kanske är den mest underskattade av dem alla: plåt- och metallbearbetning. Och det är ingen slump att den kunskapen är så lite utbredd, plåtbearbetning är inget för amatören.

Föreställ dig att du ska bygga en altan där hemma, kanske är den altanen också ganska hög. Då vill du säkert ha ett staket runt så att den blir säker att stå på utan att du riskerar att trilla ned och skada dig. Om du då gör ett staket i trä så håller det visserligen i några år. Men trä kan lätt ruttna om det inte underhålls ständigt. Om träet ruttnar riskerar du att det går sönder när någon försöker luta sig mot det. Men ett staket av metall – det håller länge, för stor som liten att luta sig mot.

 

plåtbearbetning

 

Metallbearbetning kräver kunskap och erfarenhet

Även om metall är ett starkt och hållbart material så är det också väldigt svårt att bearbeta. Det krävs speciella verktyg och gedigen kunskap om många olika processer för att få metall att göra så som man vill. Det är inte bara svårt, utan också farligt eftersom många av processerna kräver höga temperaturer och tunga verktyg för att tygla metallen. Då krävs det någon som har mycket erfarenhet om allt det som är speciellt med att arbeta med metaller och plåtbearbetning. 

För en lekman är nog plåtbearbetning alldeles för svårt att ta sig an. Men det finns som tur är många duktiga och vana hantverkare som utför all sorts metall- och plåtbearbetning i Stockholm: https://www.hofmeijer.se/metallbearbetning

Och det där staketet runt din altan, det fixar proffsen åt dig galant.

Fler nyheter