LED växtbelysning ger pigga växter året om

03 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Att ha levande växter i sitt hem är både vackert och bra för inomhusmiljön. Många växter kan förbättra luftkvaliteten och de tillför både färg och liv där det står. Det kan dock vara svårt att hålla växter välmående under det mörka och kalla vinterhalvåret, därför kan det vara klokt att investera i bra växtbelysning som kan ge växterna det ljus de behöver. 

Laga mat med egenodlade produkter 

Med bra växtbelysning kan man odla grönsaker, frukt och kryddor i sitt hem, oavsett tid på året. Det gäller bara att se till så att belysningen täcker ett tillräckligt stort område samt sitter på ett bra avstånd till det man vill ska växa. Tänk vilken lyx att kunna plocka färska kryddor från sin egna lilla odling eller använda egenodlade grönsaker i salladen mitt i vintern! Med rätt omsorg och växtbelysning så kan man lyckas oavsett tid på året. 

Det finns också LED belysning till växterna

Väldigt många har insett fördelarna med LED lampor och använder det till den vanliga belysningen sitt hem, men alla vet inte att det även finns LED belysning till växterna. Genom att använda sig av LED växtbelysning så behöver man inte bekymra sig om att det går åt en massa energi på grund av att lamporna står på hela dagarna. LED belysning är väldigt energisnål och håller dessutom väldigt länge.

En annan stor fördel med LED jämfört med annan belysning är att den inte alstrar värme på samma sätt, det innebär att man kan ha lampan väldigt nära växten utan att behöva oroa sig för att den ska bli skadad av värmen. Hos LEDMegaStore hittar man LED växtbelysning i flera olika storlekar, former och styrkor vilket innebär att man alldeles säkert kan hitta det man behöver för att få välmående växter i hemmet, året om. Utöver belysning så finns även flera användbara tillbehör som kan hjälpa till att nå goda odlingsresultat. 

Fler nyheter