Måttanpassade skjutdörrar för mer plats

28 januari 2022
jonas olsson

editorial

Bostadsmarknaden är galen på flera håll i landet. Priserna stiger upp i skyarna, vilket gör det svårt att ha råd med en stor och bekväm lägenhet. Detta oavsett om man vill hyra eller köpa sin bostad. Denna situationen har tvingat många att tränga in sig i mindre utrymmen än först önskat. För att dessa mindre utrymmen ska bli så bekväma som möjligt krävs det praktiska och smarta lösningar.

Måttanpassade skjutdörrar låter dig utnyttja utrymmet till max 

Ett sådan lösning är platsbyggda garderober med måttanpassade skjutdörrar. Måttanpassade skjutdörrar sparar nämligen plats i trånga utrymmen och gör att du kan utnyttja utrymmet optimalt. Det kan helt enkelt göra att den trånga lägenheten inte känns lika trång. Att behöva öppna dörrar utåt kräver nämligen ett utrymme som ni kanske inte känner att ni har.

Platsbyggda garderober gör också att ni kan utnyttja utrymmet optimalt. Ni sparar dyrbara centimetrar mot väggen och kan bygga garderoben just så bred, hög och djup som ni önskar. Med måttanpassade spegeldörrar gör det också att utrymmet känns större än vad det egentligen är. 

 

måttanpassade Skjutdörrar

 

Måttanpassade skjutdörrar i hallen och sovrummet

Många väljer att ha garderober både i hallen och sovrummet. Inte alla lägenheter har plats för en walk in closet eller kommer med förråd där man kan stoppa undan vinterkläderna. Då kan goda förvaringsutrymmen i hall och sovrum vara väldigt värdefulla. 

För att kunna utnyttja varenda centimeter kan man då behöva platsbygga sina garderober och montera måttanpassade skjutdörrar. På så vis kan man slippa den eländiga glipan som står och samlar damm mellan garderob och tak. Garderoben byggs hela vägen från ingången till närmsta dörrkarm. Den blir inte för djup så att den stör och får hallen eller sovrummet att kännas trång, men tillräckligt djup för att allt som man önskar får plats och ser välorganiserat ut. Helt perfekt med andra ord. 

 

Fler nyheter