koolaknut.se

läs mer här

Med rätt ansiktsmask kan huden få precis vad den behöver just nu

En ansiktsmask är något som kan ge din hud precis vad den behöver. För att alla ska kunna hitta en mask som passar exakt utifrån de behov som huden har för tillfället, eftersom det kan ändras bland annat beroende av årstid, så finns det många olika masker att välja mellan. Det finns bland annat ansiktsmasker som tillför extra mycket fukt, som rengör på djupet, som slätar ut fina linjer eller som lugnar irriterad hy. Till exempel så är det många som just nu har en hud som behöver riktigt mycket fukt efter en kall vinter. 

Ge ansiktsmasken goda förutsättningar för att kunna ge bästa möjliga effekt

Oavsett vad huden behöver så är det viktigt att rengöra den noggrant inför applicering av en ansiktsmask. Det gör att ansiktsmasken får en chans att gå ner på djupet och ge full effekt av behandlingen, det är därför även viktigt med rengjord hud trots att masken i sig är djuprengörande. Efter att man lagt en mask kan det vara bra att återfukta huden, speciellt när man har använt en rengörande ansiktsmask eftersom de kan ha en uttorkande effekt. 

Läs på och välj kvalitetsprodukter

Det är också viktigt att följa instruktionerna som står på förpackningen då det till exempel handlar om verkningstid eftersom huden kan bli irriterad och i värsta fall skadad om man låter masken sitta för länge. Masker som innehåller aktiva ingredienser, som rengör på djupet samt de som har en exfolierande effekt bör man inte heller använda allt för ofta. I regel är det ansiktsmaskerna som återfuktar som är helt säkra att använda varje vecka. 

För att få bästa möjliga effekt bör man välja ansiktsmasker av hög kvalitet, oftast får man helt enkelt vad man betalar för. Hos Sephora är det lätt att hitta ansiktsmask för varje behov och besvär som kan uppstå i ansiktet.