Möjligheterna med digitala pianon

09 februari 2023
Veronica Jansson

editorial

Ett elpiano är en keyboardinstrument som simulerar klangen och spelstilarna hos ett akustiskt piano.

Ljudproducenter

Det kan ofta producera ljud med olika dynamiknivåer, sustain och andra effekter. De flesta elpianon har tyngder i tangenterna som ger en rik, kraftig och fyllig ton som liknar ett akustiskt piano. De kan oftast användas i sammanhang där det normalt inte skulle vara möjligt att använda ett akustiskt piano, som exempelvis i sammanhang med hög ljudnivå. Detta eftersom de inte har några mekaniska delar som skulle störas av buller. Dessutom är elpianon ofta mycket mindre och lättare att transportera än akustiska pianon. Elpianon kan oftast även anslutas till en dator för att utöka sina möjligheter. Ett elpiano vilar på unika möjligheter. Ta hjälp av professionell personal på musikstudios eller i musikbutiker för att lära dig mer. Eller Köp elpiano här: https://www.danguitar.se/musikinstrument/tangentinstrument/elpiano. 

Olika typer av digitala pianon

Det finns många, allt från portabla pianon som kan användas för hemmabruk, till professionella, stora scener. De vanligaste digitala pianona är akustiska emulatorer, gränssnitt och digitala konsertflyglar. Akustiska emulatorer är de nyare digitala pianona som har samma touch och ljud som ett akustiskt piano genom att använda digital teknik för att simulera olika typer av ljud.

elpiano, elektriskt piano, digitalt piano

Digitala konsertflyglar är stora, anpassade pianon som har utvecklats speciellt för scenarbete och konserter. De kan ha flera funktioner som skiljer sig från ett akustiskt piano, som multipla ljud och effekter.

Gränssnitt är den billigaste typen av digitala instrument, men de levererar fortfarande hög kvalitet på ljudet. De är små och bärbara, men de har inte samma touch som ett akustiskt piano. Alla dessa typer av digitala pianon erbjuder olika fördelar och nackdelar, så det är viktigt att du undersöker dina alternativ för att hitta det som passar bäst för dig. Vad du än väljer, var säker på att lära dig alla funktioner och nyanser som digitala pianon har att erbjuda!

 

 

Fler nyheter