koolaknut.se

läs mer här

Om man behöver låna pengar

Om man behöver låna pengar

Ibland kan det hända att man behöver låna pengar snabbt. Det kan vara att man får en tillfällig utgift eller att man hittar något perfekt att köpa som kommer vara borta om man inte slår till direkt. Idag finns det många olika banker och låneinstitut att välja på. Vilken man väljer beror på villkor som återbetalningstid och ränta, som tillsammans leder till hur mycket man ska betala per månad och vilken totalsumma som ska återbetalas.

 

Företag som samlar låneinstitut

Om man söker lån så tar låneinstitutet en kreditkontroll för att se hur ekonomin ser ut gällande lön, skulder, betalningsanmärkningar och så vidare. Allt detta skapar en kreditrating och har man många förfrågningar så sjunker kreditratingen, vilket gör att chansen att få lån sjunker. Därför finns det idag många företag som samlar låneinstitut under sitt paraply så att när du ansöker om lån via sidor som till exempel Vip banks så tas det endast en kreditkontroll men det kan vara 20-50 banker och låneinstitut som ser över ansökan och ger sitt svar. Sedan kan man i lugn och ro välja mellan förslagen på olika återbetalningstid, räntor och kanske också belopp, för att välja den som man känner passar bäst.

 

 

Olika typer av lån

Precis som det finns olika anledningar till att man tar lån så finns det också olika typer av lån. Om man tillfälligt behöver ett lån men kan betala tillbaka det inom en månad eller ett par, så finns det smslån. Dessa har höga räntor och kort återbetalningstid. Om man har många lån som man vill ha ner räntorna på så kan man ansöka om ett hopbakslån som löser alla små lån till ett med bättre ränta än man hade tidigare. Den typ av lån som man väljer beror på vad man ska använda lånet till och hur den egna ekonomin ser ut.