koolaknut.se

läs mer här

Pistmaskin för bra skidanläggningar

Förr var man glad om någon hade kört upp ett skidspår på snön så att man kunde åka. Man var glad att det fanns backar att åka nedför i och överlycklig om det faktiskt gick att åka säkert i dem. Så var det förr i tiden. Då handlade det mer om att ha tur med vädret än att det fanns sätt att lösa problemen.

Men idag är det en helt annan värld vi lever i. Man väntar inte längre på möjligheter. Man skapar dem. En av dagens viktigaste ägodelar för en skidanläggning är pistmaskinen.

En pistmaskin är en maskin som har flera olika funktioner. I ena änden så packar den snö och skapar perfekta ytor. I andra änden kan den luckra upp snö som är alltför kompakt.

 

Hur är pistmaskinen användbar?

Som sagt var, det går att skapa skidspår genom att åka skidor och låta andra följa i dess spår. Men det är ett tidskrävande arbete där spåren inte blir stabila. Med hjälp av pistmaskinen kan man skapa hårdare spår som håller längre och för flera åkare. För alla de tävlingar som går av stapeln är pistmaskinen helt oumbärlig.

 

 

Slalomåkarens stora lycka

Pistmaskinen gör inte bara skidspår utan ser till att slalombacken blir en åkbar backe. Maskinen luckrar upp snö som blir fluffigare och sedan fryser till en önskad ythårdhet.

Pistmaskinen har funnits sedan 1960 talet då den även började att spridas i världen. Idag finns det företag som har maskinen som sin huvudsakliga försäljningsprodukt. 

Är man nyfiken på hur den fungerar och hur den kan vara till hjälp på den egna anläggningen så kan man helt enkelt söka på pistmaskin. Därifrån är det lätt att hitta en bra kontakt som kan hjälpa anläggningen att börja använda pistmaskinen i sin verksamhet. Något som helt säkert kommer att uppskattas av gästerna i backen och i spåren.