Polerskivor i stället för bra karate

29 mars 2022
william eriksson

editorial

Har du en karateturnering du behöver vinna? Eller en sträng gammal karatemästare som låter dig göra tråkiga hushållssysslor i stället för att lära dig coola trick att vinna matcher med? Då behöver du inga polerskivor. Du behöver bara träna vidare.

Alla som har sett Karate Kid känner till referensen ovan. Daniel vill lära sig karate, men hans tränare Mr Miyagi låter honom bara utföra tråkiga hushållssysslor, vars syfte han inte förstår. Han blir bara frustrerad, men han lyder. Bland annat får han polera Mr Miyagi’s bil. “Wax on, wax off”. Om och om igen. 

Gå direkt till polerskivorna i stället

Till slut inser Daniel att det tråkiga poleringsarbetet var innötning av de karaterörelser han behövde för att bli karatemästare. Men du kanske inte har någon karateturnering i antågande. Då är det vettigare att gå direkt till att börja använda polerskivor i stället.

Polerskivor är helt enkelt mjuka skivor du kan montera längst ut på din borrmaskin och föra över det område du vill polera. Du väljer hur mjuk och fin polerskivan ska vara, samt vilka medel du ska använda till. Sedan är det bara att låta borrmaskinen jobba. Inget påvaxande och avvaxande. 

 

polerskivor

 

Bli mästare på polerskivor

Med detta sagt menas dock inte att det inte är en konst i sig att jobba med polerskivor. Även om du tar hjälp av en maskin när du polerar så handlar det om att kunna jobba med rätt tryck och välja rätt skiva. Om du väljer för grov skiva eller trycker för hårt med borrmaskinen kan du få skador på ytan.

Man kan ju tänka sig att Daniel hade kunnat få stor framgång i turneringen om han haft med sig en borrmaskin med polerskiva på när han skulle möta sina motståndare. Man skulle vilja se någon slå sig förbi det. Men förmodligen skulle det bara leda till diskvalificering. 

Fler nyheter