Spishäll med inbyggd fläkt – ett smart köksval för renoveringsintresserade

15 augusti 2023
Maja Bergman Lindberg

editorial

Att välja rätt spis är ett viktigt beslut när man renoverar sitt kök, och för många är det inte bara utseendet som spelar roll. En praktisk och funktionell spishäll med inbyggd fläkt kan vara ett smart val för den som vill ha ett effektivt kök. Här går vi igenom fördelarna med en spishäll med inbyggd fläkt.

Undvik oönskad lukt och ånga med en inbyggd fläkt

En av fördelarna med en spishäll med inbyggd fläkt är att man slipper oönskad lukt och ånga när man lagar mat. Genom att ha fläkten integrerad i själva spishällen så effektivt som möjligt, så kan man ta bort smutsiga lukter och all fukt som kan uppstå vid matlagning. Beroende på modell så kan fläkten ha flera olika effektlägen så man kan välja den som passar för just maten som tillagas.

spishäll med inbyggd fläkt

Snygg design för ett funktionellt kök

En spishäll med inbyggd fläkt gör det också enklare att skapa en snygg och funktionell design i köket. Istället för att ha en separat fläkt som tar upp plats över spishällen, kan man istället välja en integrerad variant som både ser snygg ut och sparar utrymme på disken och i köket överlag.

Mer energisnålt i längden

En annan fördel med en spishäll med inbyggd fläkt är att det kan vara mer energisnålt i längden. Då man inte behöver ha en separat fläkt som kräver sin egen strömförsörjning så kan man spara in på elräkningen. Istället kan man fokusera på en spishäll med en inbyggd fläkt som är både mer energisnål och mer praktisk på samma gång.

Välj rätt modell för dina behov

Det finns många olika modeller av spishällar med inbyggd fläkt att välja bland när man ska renovera köket. Det är viktigt att välja en modell som passar dina behov, både vad gäller storlek, prestanda och funktioner. Ta gärna hjälp av en expert eller läs på om de olika modellerna för att hitta rätt.

Läs mer på koksland.se

Fler nyheter