Skaffa ett stekbord till din gasolgrill

28 november 2021
william eriksson

editorial

Du kanske är van vid att laga mat i en stekpanna, men när du kommer till en restaurang så är stekpannor något som mycket sällan används. Istället använder man sig av stekbord. Enda sedan en känd kock stod i tv och lagade mat på en stekhäll, så har fler och fler blivit intresserade av att också kunna laga sin mat på ett lite annorlunda sätt. För när man lagar mat på en stekhäll så får man en helt annan frihet.

På ett stekbord har du lättare att tillaga flera olika saker samtidigt. Det kan vara någon typ av wok, kanske en pyttipanna, eller så kan det också vara så att du helt enkelt vill kunna steka flera olika delar i måltiden på en och samma gång. Genom att söka på stekbord gasolgrill kan du hitta flera olika förslag, som exempelvis https://www.lextbbq.se/stekbord-gasolgrill. Det enda du sedan behöver göra är att välja vilken du vill ha, beställa och grilla.  

image

En enklare matlagning för fler

Anledningen till att man har stekbord på restauranger, och att du kan ha det till din gasolgrill, är att det är enklare att tillaga mat till fler. Det är också mycket enklare att rengöra stekbordet än vad det är att rengöra stekpannan. Av de anledningarna är det många som vill ha ett stekbord när man har en större familj eller ett umgänge som man gärna bjuder in till grillning lite då och då.

Har du valt att skaffa ett stekbord till din gasolgrill, så har du också möjligheten att ändra temperaturen på ett helt annat sätt än vad du kan göra på en vanlig grill. Gasolen gör att du snabbt kan stänga av värmen, lika snabbt som du kan öka samt sänka den. Det kan vara skillnaden som gör att du får en helt annan kvalitet på din mat. 

Fler nyheter