Ta väl hand om dina däck, lämna in dem på däckhotell i Tyresö

31 augusti 2021
Cecilia Olsson

Det finns flera anledningar till att man bör ta väl hand om sina däck, de två främsta handlar om säkerhet och miljö. Bra däck gör resandet på vägen betydligt säkrare både för dig som kör, dina passagerare samt medtrafikanter på vägarna. Tar du inte hand om dina däck på rätt sätt så kan det bidra till ökad bränsleförbrukning samt slitage som gör att du måste byta ut däcken i förtid, något som såklart inte är bra för varken miljö eller plånbok. 

Hitta rätt däck baserat på bilmodell och individuella behov

Det är viktigt att ha bra däck som passar den bil du kör, är i gott skick samt är anpassade för den aktuella säsongen. När det är dags att välja nya däck till bilen bör du välja de av god kvalitet som storleksmässigt passar din bil samt har egenskaper som passar dina behov och din körning. Sakkunniga däckhandlare kan hjälpa dig att välja de däck som passar bäst för just din bil och din körstil.

Det är också viktigt att förvara däcken på rätt sätt även då de inte sitter på bilen. Däck ska med fördel förvaras svalt, torrt och mörkt. Genom att lämna in dem på ett bra däckhotell slipper du bekymra sig om det och kan istället vara lugn med att däcken förvaras på bästa sätt. 

Förvara däcken på en trygg plats när de inte används

Däck & Maskin Tyresö AB är ett företag som både erbjuder ett tryggt däckhotell samt kan hjälpa dig att hitta rätt däck som passar dina behov och din körning. De utför såklart däckbyten vid behov och hämtar dessutom dina däck från den nuvarande förvaringsplatsen. I deras fräscha däckhotell i Tyresö förvarar de dina däck under optimala förhållanden just för att få till bästa hållbarhet för dem. Däcken är givetvis försäkrade när de förvaras i Däck & Maskin Tyresös däckhotell.

Fler nyheter