Ut och rör på er med Spikeball!

18 januari 2022
Lily Hansen

editorial

Sluta sitta inne och stirra på serier hela dagen! Och våga inte ens fundera på att plocka upp tv-spelskontrollen! Du behöver komma ut och röra på dig och få lite av solens goda vitaminer så att du håller dig på tårna och laddar med energi inför mörkare tider.

I Skandinavien får du inte särskilt mycket sol. Och de dagar då den gula skiner över landet så sitter du inne och kollar på streamingtjänster. Hur tänker du!? Nej! Jag bryr mig inte om hur mycket du tycker att tv-spel är en sport!

Men! Det är ju en e-sport! Sluta tramsa dig! Ut och rör på dig på riktigt!

För att röra dig och få viktig motion samtidigt som du tar del av allt nyttigt från solljuset så ska du spela Spikeball såklart. Spikeball är enkelt att organisera. Det består av en boll och ett elastiskt nät. Du placerar nätet, delar in er i lag om två eller fler, ni kan till och med vara en mot en.

 

image

 

Lämpar sig också inomhus

Reglerna är enkla. Ett lag servar genom att studsa bollen i nätet. När andra laget tar emot så kan de passa mellan varandra ett antal gånger innan de måste slå tillbaka till motståndarna genom att studsa bollen i nätet. Det finns ingen planhalva utan det är ett 360 graders spel.

Tack vare att solen inte visar sig ofta i Skandinavien och att du och dina vänner kommer bli helt sålda på Spikeball så ska du veta att det lämpar sig för inomhusbruk också. Har du bara till exempel en Squashbana så kan du köra i gång och få mer element i spelet, ta en titt här; https://dingadget.se/spikeball-spel-med-3-bollar.

Så se till att röra på fläsket och ha det kul samtidigt som du gör det. Du behöver öka på testosteronet för ditt eget bästa.

Fler nyheter