Vad är lasersvetsning?

12 september 2021
Lily Hansen

Det finns lite olika metoder när det kommer till svetsning. Att svetsa ihop olika typer av saker och material med hjälp av laser är en av dessa metoder. Lasersvetsning innebär i stort att man alltså smälter samman material med varandra med hjälp av laser. 

Med andra typer av svetsningstekniker blir det ofta ganska så varmt, och det kan vara svårt att skydda sig mot den värmen som alstras. Man kan lätt bränna sig om man inte är försiktig. Men med lasersvetsning är det någonting helt annat. 

Eftersom lasersvetsning sker med hjälp av en laserstråle så medför detta endast en lokal uppvärmning. På så vis är en sådan här typ av svetsning att föredra. Behöver ni hjälp med lasersvetsning? Kolla in här: https://www.lasertechyag.se/tjanster/laser/lasersvetsning.html

 

 

Med lasersvetsning åstadkommer man så mycket mer

När man svetsar samman något med laser så går det även mycket fortare till skillnad från mer traditionellt använd svetsning Eftersom det går så pass snabbt så hinner inte värmen från detaljerna sprida sig till det omkringliggande området. 

Om man har svårt att svetsa samman olika typer av material med hjälp av en mer konventionell svetsning kan man istället ge sig på att prova att svetsa med laser. Det kan fungera mycket bättre än man tror. Detta gäller material såsom aluminium och koppar. 

Med svetsning med hjälp av laser istället för de vanliga metoderna kan man alltså åstadkomma mycket mer. Man kan använda sig av andra material, och tunna folier kan fästas samman med tjocka ämnen. Detta är svårt att åstadkomma med hjälp av den mer traditionella typen av svetsning. 

Så om ni har provat allt men inte ännu testat lasersvetsning kan ni med fördel göra det. Då kan ni säkerligen uppnå de resultat som ni önskar. Kontakta en specialist inom svetsning och se om de arbetar med svetsning med laser.

Fler nyheter