Vad du behöver veta om trädfällning i Lund

15 juni 2022
patrick pettersson

editorial

Lund är en gammal stad med många vackra äldre byggnader. Dess rika historia är omgiven av parker, träd och grönska. Träden erbjuder skydd mot den stekande sommarsolen och de kalla vindarna på vintern. På hösten tar träden hand om mycket av det vatten som faller när det regnar. De bidrar alltså väldigt mycket till den fina atmosfär som är så karaktäristisk för Lund. Men trots allt positivt som ett träd bidrar med kan det ibland behöva fällas. 

 

Varför behöver man fälla ett träd?

Trädet kan ha drabbats av någon sjukdom eller så har någon vinterstorm orsakat så mycket skada att det inte går att rädda. Är trädet en fara för de människor som vistas i närheten är trädfällning det bästa sättet att hantera problemet. Det finns då många olika sätt att ordna med trädfällning. 

En del kanske ser en bild framför sig av en timmerhuggare som fäller raklånga furor i skogen, men det är bara ett sätt. Det går också att fälla ett träd i sektioner, det vill säga att man sågar av en liten bit i taget. Antingen lyfts biten ner med truck eller skylift eller så kan en skicklig trädfällare se till att den faller inom ett förutbestämt område. Allt för att människor och byggnader ska vara säkra. 

 

trädfällning Lund

 

Små och stora träd i Lund

Ring en firma som sätter säkerheten främst när det gäller trädfällning i Lund. Det är inte bara i centrum och i stadens parker träden behöver ses till. Du kanske har ett träd som vuxit sig stort i din villaträdgård och du vill ha det bortplockat.

Det kan också vara några mindre träd som står i vägen för din nya pool eller ett växthus. Inget arbete är för stort eller smått, men låt proffsen ta hand om det. Att fälla träd är ett farligt yrke, så anlita någon som vet vad de gör. 

Fler nyheter