Blommor i Järfälla – En färgsprakande naturupplevelse

27 april 2023
Julia Zsiga

Järfälla är en kommun belägen i Stockholms län, som bjuder på en färgsprakande naturupplevelse för blomälskare. Här finns ett rikt utbud av olika sorters blommor som sträcker sig över året. Från vårblommor till höstfärger, Järfälla har allt för den som vill uppleva naturens skönhet.

Vårblommor i Järfälla

När våren närmar sig vaknar naturen till liv och marken börjar fyllas av blommor i olika färger och former. En av de första vårblommorna som tittar upp ur jorden är krokusen, vars lila och gula blommor pryder trädgårdar och parker i Järfälla. Därefter följer våririsar, narcisser och tulpaner som också är populära vårblommor. Ett annat vårtecken är blommande fruktträd, som till exempel körsbärs- och äppelträd. Dessa träd bildar ett fantastiskt skådespel när de står i full blom och drar till sig bin och fjärilar som hjälper till med pollineringen.

blommor

Sommarblommor i Järfälla

Under sommaren exploderar blommor i Järfälla i en färgpalett av blommor. Runt om i kommunen finns flera parker och trädgårdar med en mängd olika sommarblommor, som till exempel rosor, lavendel, solrosor och ringblommor. En av de mest populära parkerna för blomälskare är Krusenberg Herrgårdspark som har ett stort utbud av sommarblommor. Sommaren är också en bra tid att uppleva de vilda blommorna som växer i Järfällas naturreservat. Vandringsleder genom skog och ängar leder till en mängd olika blommor som vildrosor, nävor och blåklint.

Höstfärger i Järfälla

När hösten kommer börjar blommorna att vissna och byta färg. Träd och buskar får en färgpalett som sträcker sig från gult och orange till rött och brunt. I Järfälla kan man uppleva höstfärger på flera platser, som till exempel Ulriksdals slottspark och Kallhälls friluftsområde. En av de mest populära höstblommorna är höstanemonen, som har stora rosa och vita blommor. Det är också en tid för att plantera höstväxter, som till exempel prydnadskål och höstaster, som kan hålla trädgården färgglad ända fram till vintern.

Fler nyheter