koolaknut.se

läs mer här

En ridskola lär dig allt du behöver veta om hästen

Att ägna sig åt sporter är ett bra sätt att få mycket nyttig motion. Det finns massor av saker man kan ägna sig åt både inomhus och utomhus. Inomhusaktiviteter är något som de allra flesta föredrar under vintern, men ju mer frisk luft man får desto bättre är det. Man kan även ägna sig åt lagsporter eller mer individuella sporter. Fördelen med sportsliga aktiviteter istället för ren träning är att man kan få samma hälsovinst men det är oftast roligare att utöva.

Ridsport är något som används både för att tävla men även som rekreation. Det är ett fantastiskt samspel mellan människa och djur som kan vara både lugnande och pulshöjande. De vanligaste grenarna inom ridsport är dressyr, hoppning och fälttävlan. Räknar man med hästsport som helhet så finns till exempel även travsport, galoppsport och hästpolo. För många som håller på med hästar så är kombinationen av spänning och bandet man får till hästen det som gör sporten extra speciell. 

Om man vill lära sig att rida så är det först och främst bra att söka sig till en ridskola. Det är ingen bra idé att köpa en häst och tänka att det löser sig om man inte har någon tidigare erfarenhet. Det krävs otroligt mycket tid, energi och pengar att ta hand om en egen häst så det är bäst att lära sig vad det innebär innan man tar beslutet. På en ridskola får man förutom att lära sig rida även kunskap om skötsel och utfodring av hästen samt skötsel av dess utrustning och stallet. 

Swartlings ridskola är en ridskola i Stockholm som utbildar elever i alla åldrar inom både ridning och hästkunskap. Ridskolan grundades år 1905 och drivs fortfarande av den mycket hästkunniga släkten Swartling. Den är belägen på Ryttarstadion och har närhet till härliga ridvägar på Djurgården i Stockholm. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *